בינה מלאכותית, קהילות ומה שביניהן

טכנולוגיית הבינה המלאכותית שפרצה לעולמנו בעשור האחרון, עלתה שלב בנובמבר האחרון, עם השקת מערכות ה- AI השונות שיצרו עבורנו אין ספור כלים והזדמנויות חדשות. בבלוג זה נשים דגש על Chat GPT מבית OpenAI, ואיך הוא יכול לסייע לנו כמנהלי ומנהלות קהילה. למי שעוד לא שותף לטירוף, מדובר בצ'טבוט מבוסס בינה מלאכותית, אשר ניתן לתקשר איתו בצורה של שיחה.

 

איך זה בעצם עובד?

תפקידו של ChatGPT הוא לחקות בעל שיחה אנושי, והשימושים בו הם אינסופיים: מכתיבה ופיתוח קוד, דרך ניסוח פסקי דין או מכתבים רשמיים. מכתיבת תסריטים, ניסוח מאמרים ובלוגים ועד לכתיבת מטלות אקדמאיות. יש אפילו מי שמשתמש בצ'אט כפסיכולוג. בנוסף, הצ'טבוט זוכר את השאלות הקודמות שהוא נשאל על ידי אותו משתמש, ומתאים את תשובותיו בצורה דינמית. 

 

מה הערך עבורנו, מנהלי ומנהלות הקהילה?

יש לא מעט דרכים בהן ChatGPT יכול לסייע למנק"לים לבצע את עבודתם ביעילות רבה יותר. הנה כמה הצעות:

  1. תכנון אירועי קהילה וירטואליים ופיזיים: חשיבה ותכנון של אירועי קהילה מדויקים יכול להוות אתגר עבור מנהלי קהילה. התוכן צריך להיות מדויק, הלוקיישן מזמין, המועד צריך להיות מתאים לאופי חברי הקהילה, וכו׳.  שימוש ב-ChatGPT יכול לסייע בכל אלה. 

לדוגמא, ביקשנו מ- ChatGPT לתכנן אירוע פיזי המיועד לקהילה של 200 חברים העוסקת ב-Gaming. ציינו שנושא האירוע הוא השפעת הבינה המלאכותית על עולם ה-Gaming. הנה התשובה:

"How about organizing a gaming tournament that showcases the latest AI technology used in the gaming industry?

You can create a competition where players compete against each other in games that incorporate AI, such as games with intelligent NPCs or AI-controlled opponents. You can also host a panel discussion or a keynote speech with a knowledgeable speaker on the topic of AI in gaming. The speaker can talk about how AI is transforming the gaming industry and what the future may hold.

Additionally, you could consider setting up booths with demonstrations of the latest AI technology in gaming, so attendees can try it out for themselves.

This could include virtual reality headsets or other advanced gaming technology.

To make the event more interactive, you can also offer workshops or classes that teach attendees how to use AI tools to improve their own game development skills.

This would not only provide value to attendees but also encourage further discussion and engagement on the topic .Overall, by combining the excitement of a gaming tournament with the knowledge of AI technology, you can create an engaging and informative event for your virtual community of 200 gamers" (ChatGPT לקוח מתוך). 

    2. כתיבה וניסוח תוכן לפוסטים בקהילה. למשל: 

  • שימוש ב- ChatGPT ליצירת מאמרים, בלוגפוסטים רלוונטים לקהילה: נצטרך לכלול כמה שיותר נתונים ודאטא מתוך הקהילה, על מנת שהתוכן יהיה כמה שיותר רלוונטי. 
  • פרסונליזציה: שימוש בצ'אט ליצירת תוכן מותאם אישית לחברי קהילה ספציפיים כמו הודעות או ניוזלטרים בהתאם לתחומי העניין האישיים של אותם חברים. 
  • סשן שאלות תשובות בסיוע של הצ'אט- חברי הקהילה שואלים והצ'אט עונה. 

 

    3. רעיונות להגדלת מעורבות: הגדלת המעורבות בקהילה יכולה להיות עסק לא פשוט, בייחוד כשנתוני החשיפה לא תמיד לטובתנו. ChatGPT יכול להיות כלי מצוין לקבלת השראה ורעיונות להגדלת המעורבות, בהתאם לקהל        היעד. הנה דוגמא: פנינו שוב ל-ChatGPT, ואמרנו שאנחנו זקוקות לטיפים להגדלת המעורבות בקהילת הגיימרים שלנו. והנה התשובה:

 

"Here are a few suggestions for increasing engagement in your virtual community for gamers:

  • Encourage interaction: Encourage members to interact with each other by asking questions, sharing their opinions, and participating in polls. You can also use icebreaker activities or games to get people talking and interacting with each other.
  • Host events: Organize events such as gaming tournaments, trivia contests, and game nights to create a sense of community and give members a reason to participate. You can also offer prizes or incentives to motivate members to participate.
  • Create a sense of exclusivity: Create an exclusive atmosphere by offering members access to exclusive content or early access to games. This can increase their sense of ownership and loyalty to the community.
  • Leverage social media: Use social media to promote your community and interact with members. You can create a Facebook group or Twitter account and post updates, news, and other relevant content to keep members engaged and informed.
  • Facilitate communication: Use chat or messaging platforms to facilitate communication between members. This can make it easier for them to discuss topics, ask questions, and share their opinions.
  • Utilize gamification: Use gamification to encourage participation and increase engagement. You can create a point system or badges for members who participate in certain activities or achieve certain goals" (ChatGPT לקוח מתוך).

 

  4.  רעיונות לשיתופי פעולה ומרצים המתאימים להתארח בקהילה, בהתאם לקהל היעד הרלוונטי. 

  5. התמודדות עם משברים בקהילה: מי מאיתנו לא התמודד עם משבר כזה או אחר בקהילה: בין אם מדובר בחבר קהילה שלא מציית לכללים, חתירה תחת המותג שמאחורי הקהילה ועוד. ChatGPT יכול לספק רעיונות                יצירתיים להתמודדות עם המשבר, שמנק"ל שנמצא תחת לחץ אולי לא תמיד יחשוב עליהם. 

 

וזה לא נגמר כאן. יש מגוון דרכים יצירתיות בהן ChatGpt יוכל להמשיך להועיל לנו, מנהלי ומנהלות קהילה בעתיד, במידה והטכנולוגיה תמשיך להתפתח ונוכל "להתקין" את הטכנולוגיה של הצ'אט על הקהילה עצמה. לדוגמא: זיהוי חברי קהילה "מומחים" לצורך הענקת תג מומחה (לא בטוחים על מה מדובר? הנה בלוג שכתבנו בנושא), יצירת אונבורדינג לחברי הקהילה בהתאם לאופי הקהילה, חיבור בין חברים שונים על בסיס הפעילות שלהם בקהילה, "שליפה" של פוסט מתאים מקהילה כתשובה לשאלה ספציפית של אחד החברים, הזמנה של חברים חדשים לקהילה בהתאם לאופי החברים הקיימים, יצירת Data Base עם פונקציית חיפוש משוכללת, הפיכה של תוכן מהקהילה לבלוג, ניטור שיח בקהילה ועוד. והאפשרויות לא נגמרות… 

 

ומה לגבי ההיבט המשפטי? 

על מנת לספק למשתמשים תוצאות מדויקות שכוללות סגנונות שונים, מודלים שונים של בינה מלאכותית צריכים להתאמן על על מאגרי מידע ענקיים, עד להגעה לדאטה סט איכותי. ככל שהמודל מתאמן על יותר מאגרי מידע, כך איכותו משתפרת. הבעיה היא, שאותם מאגרי מידע כוללים גם תכנים המוגנים בזכויות יוצרים. 

האם מותר לחברות הטכנולוגיה לעשות שימוש באותם מאגרים? על פי חוות הדעת של מחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים: "שימוש בתכנים מוגנים בזכויות יוצרים לצורך אימון מכונה חוסה תחת הסדרי השימושים המותרים בדיני זכויות היוצרים ולכן אינו מהווה הפרה של זכויות יוצרים". או בקצרה- כן. 

 

מנגד, חוות הדעת הזו מתייחסת רק לאימון של מודל הבינה המלאכותית, ולא לתוצר. זאת אומרת, שהיא מגנה על חברות הטכנולוגיה השונות, אבל לא עלינו- המשתמשים. אם נשתמש במודל בינה מלאכותית, כמו ChatGPT לדוגמא על מנת ליצור תוצר כלשהו שמוגן בזכויות יוצרים, איננו מוגנים מתביעה. 

על פי מדיניות השימוש של OpenAI לדוגמא (שאחראית בין היתר על ChatGPT), כאשר אנו מפיקים תוצר כלשהו באמצעות המודל שלהם, עלינו לציין שהתוצר שברשותנו הוא תולדה של OpenAI. בשורה התחתונה, כיוון שהתחום עדיין יחסית בחיתוליו, לא ברור עדיין מה יהיו ההשלכות המשפטיות של שימוש בתוצרים שהופקו באמצעות בינה מלאכותית. 

 

אז מה הלאה?

נראה שזו רק ההתחלה. לאחרונה, גוגל הכריזה על השקה של מנוע חיפוש בינה מלאכותית משלה- Bard, שיתחרה ב-ChatGPT. הצ'טבוט מבוסס על מודל השפה שפיתחה החברה, LaMDA, ובגוגל מסבירים שהוא צפוי להעניק תשובות מפורטות מבוססות מידע מהאינטרנט. יש הטוענים שמדובר בסיכון רב לגוגל, כיוון שכל טעות או מידע שגוי שיימצא ב-Bard עלול לסכן את המוניטין העסקי שבנתה המבוסס על המוצר האיכותי והוותיק שלה – מנוע החיפוש. 

יום לאחר ההשקה של גוגל, מיקרוסופט הכריזה על שילוב ChatGPT במנוע החיפוש בינג ובדפדפן Edge. בקיצור, אם בתחילת הבלוג הזכרנו תחרות, לאחרונה נדמה כי מדובר במלחמה בין חברות הענק על השליטה בתחם החיפוש באמצעות בינה מלאכותית. 

 

ולסיום, אי אפשר בלי להזכיר שתי קהילות מעולות שעוסקות בבינה מלאכותית ו-ChatGPT ששווה לכם להכיר: 

 

אם תשאלו אותנו, אף רובוט לא יכול להחליף מנהל או מנהלת קהילה אנושיים, אבל תמיד טוב להיחשף לעוד כלים שיכולים לשדרג את העבודה שלנו, ולחסוך לנו זמן. מקוות שנתנו לכם קצת השראה!

 

 

 

 

אהבתם? שתפו!

הצטרפו לניוזלטר והשארו מעודכנים

עוד מאמרים ששווה לקרוא

פודקאסט

KPMG זה הבית / קהילת הבוגרים של KPMG ישראל

"קהילת הבוגרים נמצאת תחת מחלקת שיווק. כמו שאמרת, הבוגרים שיוצאים מהארגון הם "תו האיכות" והשגרירים שלנו. אם הם ידעו "לשגרר" את הארגון בחברות בהן הם

עדי קלימשטיין

מנהלת תיקי לקוחות

עדי מלווה את לקוחות החברה בבניית אסטרטגיות להקמה, פיתוח וניהול קהילות המשולבות באג'נדות העסקיות, הארגוניות והשיווקיות שלהם. בנוסף, עדי מוסמכת לאימון אישי ועסקי, והינה בעלת ניסיון ורקע בהדרכה ובאימון, אשר באים כולם לידי ביטוי ביכולותיה לזהות את צרכי הלקוח ולחבר אותם בצורה מחשבתית לאסטרטגיה הארגונית.

במסגרת פעילותה בחברה, עדי העניקה שלל שירותי ייעוץ והדרכה לבנק ירושלים, אלביט מערכות, מכבי שירותי בריאות, אוניברסיטת תל אביב ועוד.  

ליאור אשכנזי דור

מנהלת תיקי לקוחות

ליאור מסייעת ללקוחות החברה לבנות אסטרטגיה אפקטיבית לניהול קהילה, באופן שיביא להשגת מטרות הלקוח ויעניק ערך מקסימלי לחברי הקהילה הפוטנציאלים. בין היתר ליאור גם בונה פעילויות תוכן של מותגים בקהילות לפי מודל W-W-W. בעברה, כחלק משליחות מטעם הסוכנות היהודית בה ליאור לקחה חלק, היא ניהלה את קהילת ״יוסטון הלל״.

איילה כספי וורמס

מנהלת תיקי לקוחות

איילה מייעצת למגוון לקוחות החברה, מלווה ומקימה קהילות לגופים כגון ארגוני בוגרים, קהילות אימפקט בדגש על חינוך וקהילות פנים ארגוניות. בנוסף, איילה מתמחה ועובדת בכל הקשור לסטוריטלינג דיגיטלי, חיה ונושמת קהילות ואת המדיה הדיגיטלית, ואף ניהלה בעבר מס׳ קהילות דיגיטליות.
 
איילה מעניקה ייעוץ לבנק ישראל, מכללת אורנים, וקרן משפחת ליאון, ועוד. 

עומרית אבנשטיין

מנהלת תיקי לקוחות

עומרית מתמחה בעולמות הלמידה, ומלווה את לקוחות החברה בהקמה וניהול של קהילות פנים ארגוניות בדגש על גילדות, למידה, וקהילות מקצועיות. לעומרית ניסיון רב בניהול קהילות, בבניית תהליכי למידה והכשרה, הרצאות פרונטליות וייעוץ למנהלי קהילות. 
עומרית מלווה את החטיבה הטכנולוגית של בנק הפועלים בהקמת גילדות מקצועיות פנים ארגוניות. 

רומי הלמן

מנהלת תיקי לקוחות 

רומי בוגרת תכנית קו הזינוק של שותפויות אדמונד דה רוטשילד, והינה בוגרת קורס ניהול קהילות של Community Forward. 
רומי מלווה את לקוחות החברה במגוון רחב של תחומים לרבות קבוצת עזריאלי, חברות פארמה, וארגונים חברתיים.