"Group Experts" בפייסבוק – כלי לטיפוח ״שגרירים״ ותורמי תוכן

ישנם סוגים שונים של חברי קהילה. בחלוקה גסה אפשר לסווג אותם כך:

  1. יוזמים/ות ומובילים/ות: אלו שיתנדבו להוביל מפגשים, יעלו רעיונות לשיפור הקהילה, יתנדבו לקחת חלק פעיל בהובלת הקהילה, ייצרו ויובילו שיח באון ליין, וכו׳   
  2. משתתפים ומשתתפות: הם המגיבים והפעילים בקהילה, אך באופן רספונסיבי ולא אקטיבי
  3. צופים וצופות מהצד: לרוב לא ייקחו חלק פעיל בשיח או במפגשים, אלא יצרכו תוכן כצופים בלבד. 

 

לכל סוג של חבר קהילה יש תפקיד במרקם החברתי, אך כדי להניע את הקהילה קדימה, עלינו לחזק ולשמור בעיקר על היוזמים והיוזמות. מדובר בחברי קהילה בולטים ומובילים. בעלי ובעלות ידע מקצועי נרחב, מרבים לקחת חלק פעיל בשיח, לענות על שאלות של חברי הקהילה, לספק תובנות משלהם, ולהציע תמיכה. הנוכחות של חברי הקהילה היוזמים עוזרת לבנות אמון בקרב חברי הקהילה האחרים, ולבסס מעורבות ושיח בריא בקהילה. לכן, מנהלי הקהילות ישאפו לעודד אותם להמשיך לקחת חלק פעיל בקהילה, ויחפשו להבליט אותם. 

 

את כל המפורט לעיל, פייסבוק הבינה, וכאחת הפלטפורמות הנפוצות לניהול קהילה, פייסבוק יצרה לאחרונה פיצ׳ר חדש שנועד להמשיך ולתגמל את חברי וחברות הקהילה הבולטים.ות, וזאת על ידי הענקת Group expert badge. התג נותן לחברי וחברות קהילה מובילים.ות הכרה על פועלם, מעודד אותם להמשיך כך, ואף מעניק להם נקודות על השתתפות פעילה בקהילה. 

 

בקהילות בהן יש משמעות למובילות דעה (למשל: בקהילות מקצועיות, בקהילות פנים ארגוניות, בקהילות למידה, בקהילות נטוורקינג, בקהילות המקדמות אג׳נדה וכו׳), ישנה חשיבות גם למיתוג האישי של כל חבר וחברת קהילה. לכן, תג המכיר במומחיות של חבר קהילה כ- Group Expert, הוא כלי שעל פניו יכול לעודד חברי וחברות קהילה להיות פעילים בה.

 

אז, איך מעניקים את תג המומחה לחבר קהילה?

  1. ניווט לרשימת החברים וחיפוש חבר הקהילה על פי השם
  2. בחירת “הפוך למומחה בקבוצה” (Make group expert) מתוך התפריט
  3. המתנה שחבר הקבוצה יקבל או ידחה את התפקיד

 

 

 

 

איך בנויה מערכת ה"תגמול" של חברי הקהילה המובילים? 

ככל שחברי הקהילה פעילים יותר, כך הם "צוברים נקודות" על תרומתם. צבירת הנקודות מושפעת מהאינטראקציות שחבר הקהילה מבצע כמו תגובות, העלאת פוסטים ו-Reactions, וגם מכמה תגובות ולייקים הוא מקבל על הפוסטים שלו. חבר קהילה שמפסיק להיות פעיל, יוכל "לאבד" את התג שלו עם הזמן. חשוב לומר שנכון לכתיבת בלוג זה, שיטת הנקודות עדיין בתקופת ניסיון, וסביר להניח שהממשק ימשיך להשתנות. בנוסף, יש לציין שהפיצ'ר לא קיים עדיין אצל כלל המשתמשים, מה שסביר להניח יקרה בעתיד (במידה ויתברר כמוצלח)

 

 

 

מה הערך שנותן התג למי שמקבל אותו? 

התג מעניק לחבר הקהילה המומחה הכרה פומבית בפני יתר חברי הקהילה, ומקנה לו.ה מעמד מקצועי. בעולם בו ישנו ערך רב למיתוג עצמי, יכולה להיות לתג משמעות רבה בבניית הפרסונה המקצועית של חבר הקהילה המומחה בפני אחרים. בנוסף, התג מעניק לאותם חברי קהילה תחושה שמכירים בהם, ומעריכים את פועלם. 

 

מה הערך שמקבלים חברי הקהילה האחרים? 

התג מקל על חברי הקהילה האחרים לזהות את הפוסטים והתגובות של חברי הקהילה המומחים. כך שאם בעבר חברי קהילה נדרשו  להיכנס לפרופיל של חברי קהילה אחרים כדי ללמוד עליהם, התג מקנה לחברי הקהילה הבולטים סרטיפיקציה על המומחיות שלהם במבט ראשון. בעזרת התג, חברי הקהילה יודעים למי לפנות על מנת לקבל תשובות מקצועיות ובעלות ערך. 

 

האינפוט של Community Forward על הפיצ׳ר:

המחשבה כי חברי וחברות קהילה יתאמצו יתר על המידה כדי לקבל תג של Group Expert עלולה להיות ״מוגזמת״ מעט כאשר בוחנים את הדברים בשטח. כלומר, למעט מיתוג אישי, התג אינו מעניק הטבות נוספות לחבר או חברת הקהילה, ולכן נשאלת השאלה בכמה קהילות לתג יהיה ערך אמיתי, שיניע את חברי וחברות הקהילה לפעולה.

אם למשל, מקבל התג היה זוכה לחשיפה גבוהה יותר בקהילה, או שהוא היה מקבל הרשאות שאינן קיימות לחברים אחרים – ייתכן והתג היה ״מושך״ יותר ממתכונתו הנוכחית. חבר קהילה שכבר קיבל את תג המומחה, מרגיש ש"סימן וי" על המטרה, ולכן אי אפשר להבטיח שימשיך להיות פעיל.

בנוסף, חשוב לזכור כי השתתפות בשיח הדיגיטילי הוא רק פן אחד להשתתפות בקהילה. ישנם צדדים נוספים שאינם זוכים להערכה בדמות נקודות כגון הגעה למפגשי אוף ליין, השתתפות בתכניות מנטורינג ועוד.

 

האותיות הקטנות 

התג של Group expert לא קיים בכל קהילה, ובאופן כללי, תגים שונים קיימים בקהילות שונות. כדי לצפות ברשימת התגים האופציונליים בקהילה שלכם, תצטרכו לגשת אל Manage>Add features>Badges. תגים נפוצים נוספים הם:

  •  Conversation starter- לחברי קהילה שיוצרים את השיחות שמעודדות הכי הרבה מעורבות מצד חברי הקהילה.
  • New member- לחברי קהילה חדשים.
  • Rising star- לחברי קהילה חדשים שתורמים רבות לקהילה. 
  • Socializer- לחברי קהילה שעוזרים “לשבור את הקרח”- מקבלים חברי קהילה חדשים, יוזמים שיח ושומרים על הקהילה פעילה

 

לסיכום, ביקשנו גם מטלי וסילבסקי, מנהלות קהילות בכירה באלמנטור (קהילת מקצועית של בוני אתרים), לתת את האינפוט שלה לפיצ׳ר החדש של פייסבוק:

 

"אחד הדברים שמעודדים מעורבות בקהילות גדולות היא גיימיפיקציה, ומדובר בפיצ׳ר פופולרי בפלטפורמות קהילה ייעודיות. אני שמחה לראות שגם פייסבוק צועדת בדרך זו. אנחנו באלמנטור עושים שימוש נרחב ב- expert badge לטובת הכרה בחברי קהילה שמסייעים לחברים אחרים, או כאלה המשמשים גם כמובילי קהילה (Moderatrs). התג מהווה גם את אחת ההטבות הניתנות לחברי קהילה הלוקחים חלק פעיל בקהילה, ומוכיחים כי הינם בעלי ידע מקצועי בתחומים ספציפיים. בנוסף, אנחנו דואגים לפרסם "ספוטלייט" על חברי קהילה שזכו בתג, כך שההכרה היא מתמשכת. מידי פעם פונים אלינו חברים במטרה להבין מה נדרש מהם כדי להיות experts בקהילה, כך שניתן לראות שהתג לחלוטין מעודד חברי קהילה ליזום ולהיות פעילים בקהילה. פלוס נוסף ונחמד שקיים בפיצ'ר הזה: חברי הקהילה שנבחרו להיות Group Experts, יכולים לבחור תחום התמחות ספציפי וייחודי. כרגע הבחירה היא מתוך מאגר מצומצם, בתקווה שבעתיד חברי הקהילה יוכלו לכתוב את תחום ההתמחות שלהם בטקסט חופשי". 

 

                             

אהבתם? שתפו!

הצטרפו לניוזלטר והשארו מעודכנים

עוד מאמרים ששווה לקרוא

פודקאסט

הכוכבים של אלון / קהילת הלקוחות של Lumen

בפרק זה רות עדן, מנכ״לית ומייסדת שותפה בקומיוניטי פורוורד, מראיינת את אלון ראש, Community Team Lead בחברת Lumen. אלון מוביל את תחום הקהילות בלומן הכולל

עדי קלימשטיין

מנהלת תיקי לקוחות

עדי מלווה את לקוחות החברה בבניית אסטרטגיות להקמה, פיתוח וניהול קהילות המשולבות באג'נדות העסקיות, הארגוניות והשיווקיות שלהם. בנוסף, עדי מוסמכת לאימון אישי ועסקי, והינה בעלת ניסיון ורקע בהדרכה ובאימון, אשר באים כולם לידי ביטוי ביכולותיה לזהות את צרכי הלקוח ולחבר אותם בצורה מחשבתית לאסטרטגיה הארגונית.

במסגרת פעילותה בחברה, עדי העניקה שלל שירותי ייעוץ והדרכה לבנק ירושלים, אלביט מערכות, מכבי שירותי בריאות, אוניברסיטת תל אביב ועוד.  

ליאור אשכנזי דור

מנהלת תיקי לקוחות

ליאור מסייעת ללקוחות החברה לבנות אסטרטגיה אפקטיבית לניהול קהילה, באופן שיביא להשגת מטרות הלקוח ויעניק ערך מקסימלי לחברי הקהילה הפוטנציאלים. בין היתר ליאור גם בונה פעילויות תוכן של מותגים בקהילות לפי מודל W-W-W. בעברה, כחלק משליחות מטעם הסוכנות היהודית בה ליאור לקחה חלק, היא ניהלה את קהילת ״יוסטון הלל״.

איילה כספי וורמס

מנהלת תיקי לקוחות

איילה מייעצת למגוון לקוחות החברה, מלווה ומקימה קהילות לגופים כגון ארגוני בוגרים, קהילות אימפקט בדגש על חינוך וקהילות פנים ארגוניות. בנוסף, איילה מתמחה ועובדת בכל הקשור לסטוריטלינג דיגיטלי, חיה ונושמת קהילות ואת המדיה הדיגיטלית, ואף ניהלה בעבר מס׳ קהילות דיגיטליות.
 
איילה מעניקה ייעוץ לבנק ישראל, מכללת אורנים, וקרן משפחת ליאון, ועוד. 

עומרית אבנשטיין

מנהלת תיקי לקוחות

עומרית מתמחה בעולמות הלמידה, ומלווה את לקוחות החברה בהקמה וניהול של קהילות פנים ארגוניות בדגש על גילדות, למידה, וקהילות מקצועיות. לעומרית ניסיון רב בניהול קהילות, בבניית תהליכי למידה והכשרה, הרצאות פרונטליות וייעוץ למנהלי קהילות. 
עומרית מלווה את החטיבה הטכנולוגית של בנק הפועלים בהקמת גילדות מקצועיות פנים ארגוניות. 

רומי הלמן

מנהלת תיקי לקוחות 

רומי בוגרת תכנית קו הזינוק של שותפויות אדמונד דה רוטשילד, והינה בוגרת קורס ניהול קהילות של Community Forward. 
רומי מלווה את לקוחות החברה במגוון רחב של תחומים לרבות קבוצת עזריאלי, חברות פארמה, וארגונים חברתיים.