האם קרה לכם שהגעתם למיט-אפ או לאירוע נטוורקינג ומשהו בתוכן לקה בחסר? קרה לכם שארגנתם בעצמכם אירוע נטוורקינג ולא היה לכם רעיונות לפעילות מגבשת או מעניינת?
אם השבתם "כן" לאחד או לשני המשפטים הללו, הבלוגפוסט הזה מיועד עבורכם!
אנחנו נתקלות ביותר ויותר פוסטים שמעלים שאלות או בקשות לתוכן מעניין ומגניב להיכרות או לגיבוש באירועי נטוורקינג.
לאחר מחקר מעמיק בדפי ההיסטוריה של הקבוצה שלנו, אני ארכז פה עבורכם מספר רעיונות שחברי הקהילה שלנו מציעים וכמה שחשבנו עליהם בעצמנו:
*פעילויות היכרות-
לימור בוכניק (Limor Buchnik) הציעה לשאול שאלות היכרות בחברותא: אם היינו מבשלים מרק, איזה ירק היית מכניס לתוכו ולמה. או, ספר/י על שלבי ההתעוררות/הירדמות שלך. שאלות פשוטות שיכולות לגלות הרבה על הבן אדם וגם שוברות את הקרח ומובילות לשיחות שמעבר.
לימור גם סיפרה שבכניסה לאירוע שהייתה של "נשים מדברות נדל"ן", סידרו את החלל במעגלים של 6 אנשים. כל אורח קיבל מעטפה ובתוכה הייתה שאלה שהיה צריך לענות עליה בתורו במעגל. זו שיטה ליצור היכרות נחמדה יותר מאשר מינגלינג אקראי.
הדר ביסמוט (Hadar Bismut) סיפרה שבמפגש השכונות הארצי היא הביאה "שדכנים" שבעצם תרמו ועזרו למינגלינג מונחה. לא לכולם זה בא בקלות לגשת ולדבר עם אדם שהם לא מכירים, אז למה לא לעזור להם בצורה כיפית ומגניבה?
רוני קנטור (Roni Kantor) ממיסדות ארגון מנהלי הקהילות פותחת חלק ניכר מהמפגשים שהיא מובילה עם מטריצה קהילתית. אותה פעילות שזכורה לחלקנו מימינו הזוהרים בצופים – כדור צמר שנזרק מיד ליד ומזמין את המשתתפים להציג את עצמם ולספר עובדה משעשעת / איזו קהילה הם מובילים / שאלה כלשהי שרלוונטית לתוכן המפגש עצמו.
העברת כדור הצמר ממשתתף למשתתפת יוצרת מארג (NET) של קשרים והקשרים ובסופו מתקבלת מטריצה קהילתית, מבנה של אורגניזם חי שממחיש שקהילה מורכבת מסך הקשרים המרכיבים אותה.
אנחנו מציעות לחשוב על שאלות לספידייטינג שישברו את הקרח ("אם היית דמות בחברים, איזו דמות היית?" לדוגמה). אפשר גם ליצור תחנות עם "משחקים של פעם": משחקי קופסה, שש-בש וכדומה.
*פעילויות בקבוצות קטנות-
דנה ברמן (Dana Berman) הציעה לבנות אתגר קבוצתי ולחלק את הקבוצה לתתי קבוצות. לאחר מכן, לבקש מכל אחד מחברי הקבוצות להסביר מהם היכולות/הכשרון/הניסיון שהוא/היא יכולים להביא לשולחן ואיך ניתן להוציא את הפתרון לאתגר לפועל. כך, יוכלו חברי הקבוצה להכיר אחד את השני וגם יראו אחד את השני בפעולה ובאלמנט שלהם. בסוף הפעילות אפשר לעשות תחרות בין הקבוצות.
אנחנו מציעות לתת דוגמה לאירוע או סוגיה גלובלית כזו או אחרת (לדוגמה, איכות הסביבה) וליצור פוסט/ציוץ/תמונת אינסטגרם בקבוצות קטנות ולהציג אותה כשחוזרים למליאה מול כולם. מי שזוכה במירב מחיאות הכפיים, זוכה בתחרות.
*פעילויות תוכן מיוחדות-
כנרת אייזנברג הביאה לתשומת ליבנו את המיזם המהמם "מפגשי נטוורקינג ויין", הכולל מפגשים חודשיים לבעלי עסקים על מנת ליצור חיבורים עסקיים בצורה נעימה וכיפית. אומרים שנכנס יין יוצא סוד? זה בדיוק העניין… באווירה נעימה עם כוס יין ביד, ישנה פתיחות גדולה יותר ליצור קשרים לטווח ארוך. מומלץ! https://www.facebook.com/NetworkingVWine
קטי כהן (Kathy Cohen) המליצה על חברת Challenges שמתמחה בהעברת תוכן וחוויה בצורה לא שגרתית בארץ ובעולם באירועי נטוורקינג. הם פועלים כבר למעלה מעשור מה שלגמרי מגניב ומרים, ובין הפעילויות שהם מציעים אפשר למצוא פעילות המירוץ למיליון, טופ-שף ופעילויות אורבניות בעיר. איך לא, ממליצות בחום!
https://clg.co.il/
טיפים כלליים לאירועי נטוורקינג שכיף להגיע אליהם (בהשראת מילותיה של לירון פוגלר)-
- עמידה בזמנים. איזה כיף שמכבדים את הזמן שלנו?
- להיות ערוך לכמות המשתתפים שעתידה להגיע, פלוס לקחת בחשבון קצת יותר. לא נרצה שיחסר.
- שהמקום יתאים לאופי האירוע. זאת אומרת, אם מדובר בסדנה מגבשת, אז כדאי לסגור חלל סדנאי, אם זו הרצאה אז חובה שיהיו מקרן ומסך זמינים וכדומה.
- ברגע שנסגרתם על התוכן באירוע, תדאגו לספר עליו לקהילה בפירוט, אם זה באיוונט או בניוזלטרים או בפוסטים, כדי שלא יהיו הפתעות באירוע עצמו.
__
זו הייתה ממש נגיעה בעולמות התוכן שבאירועי הנטוורקינג, כמובן שלכל קהילה תתאים פעילות אחרת וחשוב להיות קשובים לצרכים ולרצונות של החברים בקהילה שלכם. מוזמנים ומוזמנות להוסיף בתגובות המלצות לפעילות שעשיתם באירועים שלכם או פעילויות שעברתם והיו מוצלחות, וכמובן, המלצות על חברות תוכן ששווה להעסיק.
ושתהיה לכולנו שנה מקושרת מלאה במינגלינגים כיפיים!