דו"ח CMX לשנת 2020: כל מה שצריך לדעת על טרנד הקהילות

המחקר של CMX בידינו, והחלטנו לעשות לכם.ן קצת סדר בדברים כדי שתוכלו לתכנן את תכנית הפעולה של הקהילה שלכם לשנת 2020.
הדו"ח הראשון של CMX פורסם בשנת 2017 כדי לסייע למנקל"ים ומנקל"יות להבין כיצד ארגונים מפתחים ומודדים את ערך הקהילות שלהם. השנה, הדו"ח השתכלל והוא בוחן דינימיקה חדשה בצורה מעמיקה יותר, את הערך המוסף וההבדלים בין קהילות אונליין ואופליין.

במאמר הבא, איגדנו עבורכם את עיקרי הדו"ח לפי דעתנו. מעוניינים לקרוא את הדו"ח המלא? הקליקו כאן.

וכעת, בואו נצלול פנימה…

1. מגמות מפתח:

  • קהילות מתמקדות יותר בצמיחה (scaling).

  • רוב הקהילות מתקיימות במרחב האונליין והאופליין.

  • הגדלת המעורבות של חברי הקהילה מהווה את התסכול הגדול ביותר של מנקל"ים ומנקל"יות.

  • עבור קהילות מוצר – שמירת לקוחות היא המטרה העיקרית עבור מרבית הקהילות, הן באופן אישי והן באינטרנט – זאת בשונה מהדו"ח האחרון, בו תמיכת הלקוחות הייתה המטרה העליונה.

  • מומחים בתחום הקהילות עדיין נאבקים למצוא דרך למדוד את ערך הקהילות באופן כמותי.

  • ארגונים מבינים את ערך הקהילה וממשיכים להגביר את ההשקעה בה.

2. קצת מספרים:

  • קרוב לחצי מן הקהילות שהשתתפו במחקר קיימות כבר 5 שנים ומעלה! ב-2017, רק 28% מן הקהילות היו בעלות ותק כה רב, וכיום מדובר בכ-42%. אפשר להסיק שארגונים מראים מחויבות ארוכת טווח לקהילות שלהם.

  • 41% מן הקהילות מעסיקות 2-5 עובדים במשרה מלאה.

  • 58% מן הקהילות מחזיקים בקהילה מקוונת ולא-מקוונת.

  • יותר ויותר ארגונים מבינים שקהילה זה לא "דבר שנחמד שיהיה" (nice to have), אלא צורך קריטי בעולם של היום. יותר ממחצית מהארגונים העידו שלקהילות יש אימפקט חיובי והן חלק בלתי נפרד מהארגון שלהם.

3. פעילויות של קהילה מחוץ לאינטרנט:

בצורה גורפת, רוב הקהילות מתמקדות במיט-אפים מקומיים/אירועי נטוורקינג. גם כנסים גדולים הם פופולריים, לרוב בקרב ארגוני B2B. איוונטברייט ומיט-אפ הם הפלטפורמות הבולטות ביותר לארגון אירוע לקהילה ע"פ הדו"ח הבינלאומי של CMX.

חברות עדיין בשלבי בנייה של קהילות פיזיות. באופן טבעי, גודל הקהילות הפיזיות נמוך מגודל הקהילות הדיגיטליות, כאשר רוב הקהילות הפיזיות מונות עד 999 אנשים.

  • 62% מארועי האופליין משלבים מתנדבים.

4. התסכולים הגדולים שאנשי קהילות מתמודדים איתן:

  • באופן מפתיע, היעדר תקציב וצוות אינו מהווה את התסכול הגדול ביותר כפי שהודגש בדו"ח של CMX לשנת 2018. הפעם, דווקא הקושי להניע אנשים להגיע לאירועים, העדר תהליכי אוטומטיזציה והקושי בכימות הערך שמפיקה הקהילה – הם התסכולים המובילים השנה.

5. אז איך, לפי הדו"ח של CMX, מודדים קהילה?

  • רוב מנהלי הקהילות מודדים את האימפקט של קהילות האופליין שלהם לפי כמות האנשים שמגיעה לאירועים ולפי מספר האירועים.

  • הצורה הפופולארית ביותר למדידת קהילות מקוונות היא דרך משתמשים פעילים חודשיים (MAU). זאת אומרת, מנהלי קהילות מתמקדים יותר במעורבות ופחות בערך העסקי בפועל.

  • נתון מפתיע: רק 1 מכל 4 מנהלי קהילות משתמשים ב-CRM (תוכנת ניהול קשרי לקוחות) כדי ליצור את החיבור בין נתוני הלקוחות לקהילה. בהתחשב בכך ששמירת לקוחות ונאמנותם הם המוקד העיקרי עבור קהילות רבות, לא ברור מדוע הם לא משתמשים בנתונים שהם אוספים מהקהילות שלהם ב-CRM.

6. שנת 2020 בפתח, טיפים לסיום:

  • דאטא, דאטא, דאטא! מרכיב יסודי בכל תכנית קהילתית. מנהלי קהילות חייבים להשתמש ב-CRM כדי לקבל את הנתונים של הלקוחות שלהם ולהוכיח את ערך העבודה שלהם.

  • אל תיכנסו לשום ישיבת תקציב בלי שעשיתם מחקר לפני כן: לעתים קרובות מדי, צוותי קהילה נאבקים להשיג מימון מכיוון שאין להם נתוני קהילה כדי לגבות את הפיץ' שלהם. אם אתם זקוקים ליותר מקרי בוחן או מחקרים, חפשו את CMX והדו"חות שלהם או מקורות דומים. גם אנחנו בקומיוניטי פורוורד עושים זאת לעיתים קרובות.

  • יותר ממחצית מהחברות משקיעות בקהילות מקוונות ולא-מקוונות, והציפייה היא שהמספר רק יגדל. אם אתם מתקדים רק בקהילות דיגיטליות, חשבו כיצד ניתן להביא את חברי הקהילה למפגש, במיוחד באמצעות אירועים קהילתיים שגם ניתן להתנדב בהם.

  • תהיו יצירתיים עם הדרכים ליצירת אינגייג'מנט. תעניקו לאנשים חוויה ייחודית שהם לא יוכלו למצוא בשום מקום אחר.

  • שנת 2020 תהיה שנה מרכזית עבור תעשיית הקהילות. חברות נוספות הולכות להשיק קהילות, יותר בוני קהילות מוזמנים לדבר בכנסים ויותר מנכ"לים ישתמשו בקהילה ככלי בעבודה שלהם. זה הזמן להיות מנק"ל או מנקל"ית, הכו בברזל בעודו חם!

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

הצטרפו לניוזלטר והשארו מעודכנים

עוד מאמרים ששווה לקרוא

פודקאסט

KPMG זה הבית / קהילת הבוגרים של KPMG ישראל

בפרק זה רות עדן, מנכ"לית ומייסדת שותפה בקומיוניטי פורוורד, מראיינת את שירן יעקובוביץ, מובילת תחום קהילות ב – KPMG ישראל, אחת מ-4 הפירמות המובילות בעולם

עדי קלימשטיין

מנהלת תיקי לקוחות

עדי מלווה את לקוחות החברה בבניית אסטרטגיות להקמה, פיתוח וניהול קהילות המשולבות באג'נדות העסקיות, הארגוניות והשיווקיות שלהם. בנוסף, עדי מוסמכת לאימון אישי ועסקי, והינה בעלת ניסיון ורקע בהדרכה ובאימון, אשר באים כולם לידי ביטוי ביכולותיה לזהות את צרכי הלקוח ולחבר אותם בצורה מחשבתית לאסטרטגיה הארגונית.

במסגרת פעילותה בחברה, עדי העניקה שלל שירותי ייעוץ והדרכה לבנק ירושלים, אלביט מערכות, מכבי שירותי בריאות, אוניברסיטת תל אביב ועוד.  

ליאור אשכנזי דור

מנהלת תיקי לקוחות

ליאור מסייעת ללקוחות החברה לבנות אסטרטגיה אפקטיבית לניהול קהילה, באופן שיביא להשגת מטרות הלקוח ויעניק ערך מקסימלי לחברי הקהילה הפוטנציאלים. בין היתר ליאור גם בונה פעילויות תוכן של מותגים בקהילות לפי מודל W-W-W. בעברה, כחלק משליחות מטעם הסוכנות היהודית בה ליאור לקחה חלק, היא ניהלה את קהילת ״יוסטון הלל״.

איילה כספי וורמס

מנהלת תיקי לקוחות

איילה מייעצת למגוון לקוחות החברה, מלווה ומקימה קהילות לגופים כגון ארגוני בוגרים, קהילות אימפקט בדגש על חינוך וקהילות פנים ארגוניות. בנוסף, איילה מתמחה ועובדת בכל הקשור לסטוריטלינג דיגיטלי, חיה ונושמת קהילות ואת המדיה הדיגיטלית, ואף ניהלה בעבר מס׳ קהילות דיגיטליות.
 
איילה מעניקה ייעוץ לבנק ישראל, מכללת אורנים, וקרן משפחת ליאון, ועוד. 

עומרית אבנשטיין

מנהלת תיקי לקוחות

עומרית מתמחה בעולמות הלמידה, ומלווה את לקוחות החברה בהקמה וניהול של קהילות פנים ארגוניות בדגש על גילדות, למידה, וקהילות מקצועיות. לעומרית ניסיון רב בניהול קהילות, בבניית תהליכי למידה והכשרה, הרצאות פרונטליות וייעוץ למנהלי קהילות. 
עומרית מלווה את החטיבה הטכנולוגית של בנק הפועלים בהקמת גילדות מקצועיות פנים ארגוניות. 

רומי הלמן

מנהלת תיקי לקוחות 

רומי בוגרת תכנית קו הזינוק של שותפויות אדמונד דה רוטשילד, והינה בוגרת קורס ניהול קהילות של Community Forward. 
רומי מלווה את לקוחות החברה במגוון רחב של תחומים לרבות קבוצת עזריאלי, חברות פארמה, וארגונים חברתיים.