אימפקט למרחקים ארוכים / קהילת adidas Runners Tel Aviv

בפרק זה חן הרשקוביץ אוחיון, שותפה מייסדת בקומיוניטי פורוורד, מראיינת את מיכל כץ, הקפטן ומנהלת קהילת adidas Runners – קהילת הריצה של אדידס בתל אביב. 

איך נולדה קהילת אדידס ראנרס, ואיך הגעת להיות מנהלת הקהילה? 

אדידס ראנרס היא קהילת הריצה של אדידס. היא הוקמה בברלין לפני 10 שנים. כיום זו קהילה גלובלית שקיימת ב-72 מדינות בעולם. היא הוקמה בארץ בתל אביב בשנת 2017. אנחנו קוראים לה קהילת ריצה ולא קבוצת ריצה, כי זו קהילה שיש בה הרבה מעבר לריצה, והיא יוצרת אימפקט חברתי גלובלי. מטרת הקהילה היא להנגיש ספורט לכולם, ולכן היא גם חינמית בכל העולם. מצופה מחברי קהילה להגיע, לרוץ ולעבור יחד איתנו תהליך. 

לקהילה בארץ היו קיימים גם מרחבים פיזיים, הם קיימים עדיין? 

היה לנו בעבר Base בכיכר אתרים. אחרי הקורונה הוחלט באדידס העולמי לוותר על המרחבים הפיזיים ולהשקיע את המשאבים באנשים. כיום אנחנו נפגשים בחנות של אדידס או במרחבים אחרים.

ספרי לנו איך נראה מסע ההצטרפות לקהילה?

התחלתי בעצמי כחברת קהילה לפני 5 שנים. הייתי בתחילת דרכי בעולם הריצה, והחלטתי להציב לעצמי אתגר אישי. התחלתי מקבוצת ריצה מאוד קטנה של נשים, ומשם הגעתי לאדידס ראנרס. בתקופה ההיא היה צריך להיבחר וזה לא היה פתוח לכולם כמו היום. מהרגע שנכנסתי לקהילה, הרגשתי שמצאתי את הבית שלי ושזה המקום בו אני יכולה להיות מי שאני. היה קסם בקהילה שמאוד האמנתי בו, והחברים בקהילה הפכו להיות החברים הכי טובים שלי. גם בתחום הריצה מאוד התפתחתי, ומאז רצתי 2 מרתונים.

כמה חודשים אחרי שהצטרפתי לקהילה, הפכתי להיות חלק מצוות הניהול – באדידס זה נקרא קרו ראנרים, חברים שאנחנו מזהים שרוצים לעשות יותר ומזמינים אותם להיות חלק מהצוות. אחרי הקורונה החלטנו להקים קהילת נשים אותה ניהלתי, ובשנה האחרונה הפכתי להיות מנהלת הקהילה כולה. 

באילו פלטפורמות הקהילה פועלת כיום, ומה החזון שלה?

הקהילה מתנהלת בשלושה מישורים:

  1. המישור הפיזי – אנחנו נפגשים כמה פעמים בשבוע ומתאמנים יחד. את האימונים מובילים המאמנים המקצועיים ביותר בארץ, שבונים תכנית אימונים לכלל המתאמנים עם מטרה ברורה.
  2. קהילת הפייסבוק – שמיועדת לכלל חברי הקהילה ומכילה מעל ל-8K חברים. 
  3. קהילת הנשים –  שמתנהלת בווטסאפ ומכילה כ-400 נשים.
     

איך נראים התכנים בקהילות, במה עוסק השיח?

השיח סובב בעיקר סביב האימונים, אבל לא רק. לדוגמא, לאחרונה עלה פוסט תודה בקהילה הכללית בפייסבוק, שנכתב על ידי חבר קהילה שניסה כמה פעמים להשתתף במרתון ברלין ללא הצלחה, ואנחנו בחרנו להעניק לו את קוד הכניסה למרתון שקיבלנו. החלטנו להעניק לו את הקוד בגלל המעורבות והתרומה שלו לחברי הקהילה וההתקדמות שלו לאורך הזמן, וכדי להראות לחברים האחרים את האפשרויות שהקהילה יכולה להעניק להם. הקהילה ככלל היא מאוד חברית, ובגלל שהיא כוללת מפגשים פיזיים, נוצרות בה חברויות שאולי לא היו מתקיימות במרחב הוירטואלי בלבד. 

בקהילת הנשים השיח הוא קצת אחר. מעבר לשיח על האימונים, הקהילה מהווה גם מרחב להתייעצויות ושיתופים אישיים ואינטימיים, וזו המטרה שלה. לעומת הקהילה הגדולה, שסובבת בעיקר סביב עמידה ביעדי הריצה, קהילת הנשים היא מרחב בטוח לנשים, גם לכאלה שלא רצו מעולם ומחפשות מקום בטוח להתחיל בו. בקהילה הכללית יש כ-4 אימונים בשבוע, ובכל אימון משתתפים כ-100 אנשים. יש נשים שעל אף שיש להן ניסיון רב בריצה, יעדיפו להגיע לאימונים של קהילת הנשים כי הם אינטימיים יותר. 

ספרי לי קצת על האימפקט החברתי והעשייה בקהילה

מטרת העל של אדידס ראנרס היא לעזור לאנשים לשנות את חייהם באמצעות ספורט. מעבר לקהילה הכללית ולקהילת הנשים, יש באדידס עוד 2 קהילות מבוססות אימפקט:

  1. קהילת אדידס ראנרס & עמותת חלאסרטן – קבוצת תנועה ברחבי הארץ שמאפשרות לחולים ומחלימים מסרטן להגיע ולבצע פעילות גופנית בהתאם לרמה ולבחירה שלהם. שיתוף הפעולה עם העמותה החל בקמפיין להעלאת מודעות לסרטן השד, והתפתח לכדי קהילה. 
  2. קהילת אדידס ראנרס & עמותת החוט המשולש – החוט המשולש הוא בית מחסה לנשים שעברו מקרי אלימות במשפחה. הקמנו מיני קהילה במסגרתה מגיעה מאמנת פעם בשבוע לבית להתאמן עם הנשים, והיא פועלת כבר מעל שנתיים. ההשפעה והאימפקט של הריצה על הנשים בבית הוא חזק ומשמעותי.

     

בעיניי, חלק מהקסם של אדידס ראנרס נעוץ בפריסה הגיאוגרפית שלכם והעשייה החברתית שמתרחבת ומשתכפלת מהר מאוד ברמה הבינלאומית. יש לא מעט קהילות שמתקשות לשכפל את העשייה שלהן למוקדים נוספים, ואני חושבת שאדידס עושים את זה בצורה מדהימה. 

בהחלט. קהילת אדידס ראנרס בתל אביב למשל, נחשבת לקייס סטאדי, והרבה פעילויות ייחודיות שנעשות כאן ברמה הלוקאלית מועתקות לקהילות של אדידס בכל העולם. 

מה מניע את אדידס לתחזק את קהילת אדידס ראנרס, ומהן המטרות של הקהילה בעיניי אדידס?

המטרה היא להנגיש ספורט לכולם, ולסייע לאנשים לעבור תהליך באמצעות ספורט, וזה מה שמניע אותנו. בנוסף, כשהקהילה רצה בטיילת בתל אביב עם בגדי המותג, יש לזה נוכחות מאוד חזקה ומשמעותית. אנשים רואים את העשייה שלנו ורוצים להצטרף. 

עסקנו עד כה באימפקט על אנשים, ואני יודעת שלאדידס יש גם פעילות בנושא אחריות סביבתית. שתפי אותי קצת בעשייה המקיימת שלכם 

אנחנו מעלים את המודעות לקיימות גלובלית במשך כל השנה. לדוגמא, בכל שנה ביוני אנחנו מעלים מודעות לניקיון הכדור באמצעות ריצה. השנה, הפרויקט נקרא Move for the planet, ומטרתו היא להעלות מודעות להתחממות הגלובלית ולהפסקת השימוש בפלסטיק. על כל דקת ריצה, אדידס תורמים יורו לעמותה שמשלבת ספורט וקיימות. בנוסף, חברי הקהילה שלנו מגיעים לריצות עם בקבוקים רב פעמיים, וכך גם באירועי קהילה, ורוב המוצרים של אדידס ממוחזרים. 

איך מודדים את ההצלחה של הקהילה? 

יש לנו כמה דרכים למדוד הצלחה. דרך אחת היא מדידה כמותית – אנחנו מודדים כמה אנשים מגיעים לאירועי הקהילה שלנו. יש לנו גם אפליקציה גלובלית שדרכה נרשמים לאימונים של הקהילה בכל מקום בעולם, וכך אנחנו עוקבים אחר המצטרפים. בנוסף, אנחנו מכירים אישית את חברי הקהילה ועוקבים אחרי ההתפתחות שלהם, וההשפעה של ההשתתפות בקהילה על החיים שלהם.

***
אם אתם חושבים להקים קהילה בארגון שלכם, או מעוניינים ליצור שיתוף פעולה בין המותג שלכם לבין קהילות דיגיטליות קיימות, נשמח ללוות ולייעץ לכם.
מוזמנים לפנות אלינו דרך האתר, או במייל: [email protected].

אהבתם? שתפו!

הצטרפו לניוזלטר והשארו מעודכנים

פרקים נוספים

פודקאסט

KPMG זה הבית / קהילת הבוגרים של KPMG ישראל

בפרק זה רות עדן, מנכ"לית ומייסדת שותפה בקומיוניטי פורוורד, מראיינת את שירן יעקובוביץ, מובילת תחום קהילות ב – KPMG ישראל, אחת מ-4 הפירמות המובילות בעולם

עדי קלימשטיין

מנהלת תיקי לקוחות

עדי מלווה את לקוחות החברה בבניית אסטרטגיות להקמה, פיתוח וניהול קהילות המשולבות באג'נדות העסקיות, הארגוניות והשיווקיות שלהם. בנוסף, עדי מוסמכת לאימון אישי ועסקי, והינה בעלת ניסיון ורקע בהדרכה ובאימון, אשר באים כולם לידי ביטוי ביכולותיה לזהות את צרכי הלקוח ולחבר אותם בצורה מחשבתית לאסטרטגיה הארגונית.

במסגרת פעילותה בחברה, עדי העניקה שלל שירותי ייעוץ והדרכה לבנק ירושלים, אלביט מערכות, מכבי שירותי בריאות, אוניברסיטת תל אביב ועוד.  

ליאור אשכנזי דור

מנהלת תיקי לקוחות

ליאור מסייעת ללקוחות החברה לבנות אסטרטגיה אפקטיבית לניהול קהילה, באופן שיביא להשגת מטרות הלקוח ויעניק ערך מקסימלי לחברי הקהילה הפוטנציאלים. בין היתר ליאור גם בונה פעילויות תוכן של מותגים בקהילות לפי מודל W-W-W. בעברה, כחלק משליחות מטעם הסוכנות היהודית בה ליאור לקחה חלק, היא ניהלה את קהילת ״יוסטון הלל״.

איילה כספי וורמס

מנהלת תיקי לקוחות

איילה מייעצת למגוון לקוחות החברה, מלווה ומקימה קהילות לגופים כגון ארגוני בוגרים, קהילות אימפקט בדגש על חינוך וקהילות פנים ארגוניות. בנוסף, איילה מתמחה ועובדת בכל הקשור לסטוריטלינג דיגיטלי, חיה ונושמת קהילות ואת המדיה הדיגיטלית, ואף ניהלה בעבר מס׳ קהילות דיגיטליות.
 
איילה מעניקה ייעוץ לבנק ישראל, מכללת אורנים, וקרן משפחת ליאון, ועוד. 

עומרית אבנשטיין

מנהלת תיקי לקוחות

עומרית מתמחה בעולמות הלמידה, ומלווה את לקוחות החברה בהקמה וניהול של קהילות פנים ארגוניות בדגש על גילדות, למידה, וקהילות מקצועיות. לעומרית ניסיון רב בניהול קהילות, בבניית תהליכי למידה והכשרה, הרצאות פרונטליות וייעוץ למנהלי קהילות. 
עומרית מלווה את החטיבה הטכנולוגית של בנק הפועלים בהקמת גילדות מקצועיות פנים ארגוניות. 

רומי הלמן

מנהלת תיקי לקוחות 

רומי בוגרת תכנית קו הזינוק של שותפויות אדמונד דה רוטשילד, והינה בוגרת קורס ניהול קהילות של Community Forward. 
רומי מלווה את לקוחות החברה במגוון רחב של תחומים לרבות קבוצת עזריאלי, חברות פארמה, וארגונים חברתיים.