סקר השכר הגדול- 2022

 

כבכל שנה, גם השנה Community Forward יצרה סקר שכר עבור מנהלי ומנהלות קהילה בישראל על מנת לאמוד את התחום, התפתחותו, שינויים שחלו והזדמנויות חדשות שנוצרו. 

הבשורה היא ברורה: מותגים וחברות סטארטאפ אימצו את תחום הקהילות ואנחנו רואים בשנתיים החולפות יותר קהילות בסקטור זה מבעבר. כך, במהלך הסקר הקודם זיהינו כי מתוך כלל המשיבים, רק כ- 9% ציינו כי הם מנהלים קהילת מוצר ו- 8% ציינו כי הם מנהלים קהילת מותג. לעומת זאת, השנה המספרים הללו גדלו ל-20% עבור קהילות מוצר ו-13% עבור קהילות מותג. עובדה זו מצביעה על התעוררות של השוק המסחרי והבנה של הפוטנציאל הגלום בקהילות כחלק מהמערך האסטרטגי של המוצר ו/או המותג. 

בזירת הפלטפורמות, גם השנה פייסבוק מובילה בראש הטבלה כפלטפורמה הפופולרית ביותר לניהול קהילה, ואחריה צועדת בראש וואטסאפ, גם היא מבית Meta. יחד עם זאת, השנה המשיבים ציינו פלטפורמות נוספות ופחות מוכרות לניהול קהילה כגון דיסקורד, Bevy, ו-Salesforce. פלטפורמות אלו תופסות דריסת רגל גדולה יותר ויותר בישראל, ככל הנראה לאור התחזקות הקהילות בשוק ההייטק.

ואכן, מתוך כלל המשיבים כ-25% ציינו כי הקהילה שלהם עוסקת בתחום הטכנולוגי, ו-22% ציינו כי הקהילה שלהם עוסקת בעולמות היזמות. נדגיש כי לבחירת הפלטפורמה ישנה חשיבות מרכזית בהצלחת הקהילה. הפלטפורמה בה תנוהל הקהילה חייבת להתחבר לעולם התוכן של החברים הפוטנציאלים, להיות נגישה עבורם, ולרוב נעדיף לבחור בפלטפורמה בה חברי הקהילה נמצאים ושוהים בה ממילא.

בשורה מעניינת נוספת היא הירידה התלולה בקרב מנהלי הקהילות הפועלים בהתנדבות מלאה. אם בשנת 2019 כ- 40% ניהלו קהילות בהתנדבות, היום רק 26% עושים זאת ללא קבלת תמורה. מכך ניתן להסיק כי ישנה עלייה חדה במשרות בשכר בעולם ניהול הקהילות, וכן כי מנהלי קהילות חברתיים לאט לאט מטמיעים בתוך הקהילה שלהם הליכי מוניטיזציה מהם יוכלו ליצור אפיקי רווח אשר יהפכו את הקהילה לרווחית עבורם. בהקשר זה ניתן לציין קהילות חברתיות המקיימות פעילויות מסחריות כגון: טבעונים אוכלים בחוץ, וידויים תל אביב, סופרגירלז זה אופי, סופ״ש עם אמא, רעבים ברעבך, מאמאצחיק, נשים מדברות>נדל״ן, יפות תל אביוביות, LOCAL Shopping IL ועוד.

בהתאמה, אנחנו רואים עליית שכר הן בקרב הפרילנסרים העוסקים בתחום והן בקרב השכירים:

  • בסקר הקודם ראינו כי 40% מהפרילנסרים הצהירו כי שכרם נע בין 10,000-15,000 ש"ח בחודש. השנה אנחנו רואים שרק 9% מתוכם משתכרים בסכום זה ואילו 34% העידו ששכרם הינו מעל 20,000 ש"ח בחודש. 
  • כמו כן,  34% העידו ששכרם נע בין 10-20 אלף ש"ח. מתוכם 70% שכירים במשרה מלאה. בסקטור זה ניתן לראות עליה משמעותית בקהילות מתחום מוצר ומותג ביחס לסקטורים קודמים, אך יש כאן גם קהילות נוספות כמו פנים ארגוני, מקצועיות ועוד.
  • מי שמשתכרים בסכום של מעל 20,000 ש"ח הינם כ- 11% מכלל המשיבים. משכורות כאלו נמצא לרוב בהייטק ובקהילות מוצר ומותג, קהילות טכנולוגיות ולרוב מנהלי הקהילות האלו יש וותק בתחום של יותר מ- 5 שנים. בין המשיבים ראינו מעטים עם שכר גבוהה במיוחד ואנחנו מאמינות שבהחלט יש לכך התכנות וכי הדרך לשם כבר החלה להיבנות.

בהשוואה לשנים קודמות אנחנו רואות עליה בתחום גיוס החסויות והמשאבים. נתון זה מדגיש את העניין ההולך וגובר של מותגים בקהילות כאפיק שיווק אפקטיבי, בין היתר להחדרת מסרים, מיצוב וליצירת שיח ישיר עם קהל היעד. ניתן לראות נתון תומך גם בסקר שערכו מנהלי שיווק מצייצים, שם העידו מנהלי שיווק בחברות כי הם יקצו תקציב גדול יותר לשיווק דרך קהילות מאשר בשנים קודמות. גם מנהלי קהילות מבינים שחלק מהתגמול על העבודה הקשה של ניהול הקהילה מתחיל להתבטא בצורה של משאבים משיתופי פעולה מסחריים, תוך שמירה על ערכי הקהילות ובהתאם לפלטפורמות הרלוונטיות, כמו שקיפות ואותנטיות וכן שמירה על חוקי הצרכנות.

אנו עדות ורואות עלייה משמעותית ומאסיבית בתחום הקהילות הפנים ארגוניות. השפעות הקורונה באות לידי ביטוי בתחום זה, כחלק מהמעבר לעולמות היברידיים כמתן ערך לעובדים ובעולמות מיתוג המעסיק. אנחנו רואות זאת גם בקהילות פנים ארגוניות מקצועיות וגם בעולמות הפנאי.
בעקבות אלו, אנו מאמינות שבטווח הקרוב נראה עליה הן בכמות מנהלי הקהילות והן עליה בשכרם.
הנתונים נכון להיום, כ- 8% מהקהילות הן בתחום הפנים ארגוני. 47% מתנדבים או משתכרים עד 10,000 ש"ח. 23% משתכרים בין 10,000-15,000 ש"ח. 18% משתכרים בין 15,000-20,000 ש"ח. 12% העידו ששכרם מעל 20,000 ש"ח.
כ- 70% מהמשיבים בקטגוריה זו הינם שכירים, במשרה חלקית או מלאה. השאר, 30% הינם עצמאיים או פרילנסרים בתחום. 

 

אז מהי הגדרת התפקיד של מנהלי קהילות? במה הם עוסקים ביום – יום שלהם?

באופן גורף ראינו כי תפקיד מנהל הקהילה הינו ורסטילי מאוד, וטומן בחובו מס׳ תחומי אחריות. עובדה זו הינה משותפת לכלל מנהלי הקהילות, בכל סוגי הקהילות, בכל רמות השכר, ההשכלה, הוותק ושעות ההשקעה בניהול הקהילה:

  • בין 60-70% ממנהלי הקהילות עוסקים בתחומים הבאים:
    • יצירת שת"פים אסטרטגיים 
    • יצירת גאנט תוכן ומפגשים
    • ניהול רשתות חברתיות
    • יצירת מפגשים
    •  בניית אסטרטגיה מדידה. 
  • כמחצית ממנהלי הקהילות השנה עוסקים גם בניטור השיח, מתן מענה ללקוחות ואף ראינו עלייה בתחום מדידת השפעת הקהילה על החברה.
  •  באחוזים מעט יותר נמוכים (20%-30%) אך מכובדים ביותר ניתן למצוא תחומים נוספים שלאט לאט אנחנו מאמינות יחלו להתקיים גם בקהילות נוספות כמו כתיבת דיוורים, ניוזלטר והפצתו, בניית תקציב, ניהול אתר אינטרנט וגיוס חסויות ומשאבים. 

 

לסיכום ניתן לומר שתחום הקהילות רק ממשיך לצמוח ולהתפתח, ארגונים רבים משלבים את הקהילה כחלק אינטגרלי בתוך הארגון או עבור לקוחותיהם, קהילות משתלבות בתחומים טכנולוגיים וגם כערוץ שיווק הכרחי. ביותר ויותר פלטפורמות אנחנו רואים נוכחות של קהילות ובהתאם לכך גם התפתחות של פיצ'רים תומכים.
גולת הכותרת- ניהול קהילות מתבסס כמקצוע לכל דבר והמשכורות של העוסקים במלאכה עבור כך רק עולות מידי שנה.

אהבתם? שתפו!

כתיבת תגובה

הצטרפו לניוזלטר והשארו מעודכנים

עוד מאמרים ששווה לקרוא

פודקאסט

KPMG זה הבית / קהילת הבוגרים של KPMG ישראל

"קהילת הבוגרים נמצאת תחת מחלקת שיווק. כמו שאמרת, הבוגרים שיוצאים מהארגון הם "תו האיכות" והשגרירים שלנו. אם הם ידעו "לשגרר" את הארגון בחברות בהן הם

עדי קלימשטיין

מנהלת תיקי לקוחות

עדי מלווה את לקוחות החברה בבניית אסטרטגיות להקמה, פיתוח וניהול קהילות המשולבות באג'נדות העסקיות, הארגוניות והשיווקיות שלהם. בנוסף, עדי מוסמכת לאימון אישי ועסקי, והינה בעלת ניסיון ורקע בהדרכה ובאימון, אשר באים כולם לידי ביטוי ביכולותיה לזהות את צרכי הלקוח ולחבר אותם בצורה מחשבתית לאסטרטגיה הארגונית.

במסגרת פעילותה בחברה, עדי העניקה שלל שירותי ייעוץ והדרכה לבנק ירושלים, אלביט מערכות, מכבי שירותי בריאות, אוניברסיטת תל אביב ועוד.  

ליאור אשכנזי דור

מנהלת תיקי לקוחות

ליאור מסייעת ללקוחות החברה לבנות אסטרטגיה אפקטיבית לניהול קהילה, באופן שיביא להשגת מטרות הלקוח ויעניק ערך מקסימלי לחברי הקהילה הפוטנציאלים. בין היתר ליאור גם בונה פעילויות תוכן של מותגים בקהילות לפי מודל W-W-W. בעברה, כחלק משליחות מטעם הסוכנות היהודית בה ליאור לקחה חלק, היא ניהלה את קהילת ״יוסטון הלל״.

איילה כספי וורמס

מנהלת תיקי לקוחות

איילה מייעצת למגוון לקוחות החברה, מלווה ומקימה קהילות לגופים כגון ארגוני בוגרים, קהילות אימפקט בדגש על חינוך וקהילות פנים ארגוניות. בנוסף, איילה מתמחה ועובדת בכל הקשור לסטוריטלינג דיגיטלי, חיה ונושמת קהילות ואת המדיה הדיגיטלית, ואף ניהלה בעבר מס׳ קהילות דיגיטליות.
 
איילה מעניקה ייעוץ לבנק ישראל, מכללת אורנים, וקרן משפחת ליאון, ועוד. 

עומרית אבנשטיין

מנהלת תיקי לקוחות

עומרית מתמחה בעולמות הלמידה, ומלווה את לקוחות החברה בהקמה וניהול של קהילות פנים ארגוניות בדגש על גילדות, למידה, וקהילות מקצועיות. לעומרית ניסיון רב בניהול קהילות, בבניית תהליכי למידה והכשרה, הרצאות פרונטליות וייעוץ למנהלי קהילות. 
עומרית מלווה את החטיבה הטכנולוגית של בנק הפועלים בהקמת גילדות מקצועיות פנים ארגוניות. 

רומי הלמן

מנהלת תיקי לקוחות 

רומי בוגרת תכנית קו הזינוק של שותפויות אדמונד דה רוטשילד, והינה בוגרת קורס ניהול קהילות של Community Forward. 
רומי מלווה את לקוחות החברה במגוון רחב של תחומים לרבות קבוצת עזריאלי, חברות פארמה, וארגונים חברתיים.