החסרונות שלנו כמנהלי קהילה "זרים" הם היתרונות הכי גדולים שלנו. בכתבה הקרובה נסקור את החוזקות והחולשות של מנהלי קהילה המגיעים מבחוץ פנימה, בעזרת מס' תובנות וכלים נצליח להתגבר על תסמונת המתחזה, ונגיע מלאי ביטחון לקראת ראיון העבודה הבא או לתחילתו של פרויקט מרגש.
מאת: נופר בן דרור פכט, מובילה את תחום הקהילות בElementor
ללא ניסיון בניהול קהילה באופן מקצועי, ללא רקע בהייטק או בבניית אתרים, לפני 3 שנים הצטרפתי לאלמנטור, הכלי המוביל לבניית אתרים בוורדפרס, להוביל את תחום הקהילה. איך זה יכול לקרות?! איך הצלחתי ללא ניסיון מקצועי או תוכני להצליח לבלוט מעל שאר המועמדים, להוביל ולפתח קהילה חיה ותוססת עד היום?!
יתרונותיו של מנהל קהילה שמגיע מבפנים
לפני שנצלול לפערים, הנחת היסוד של כולנו, חזקה ומוצדקת ככל שתהיה, הינה שמנהל קהילה שהוא חבר טבעי בה, מביא איתו יתרונות עצומים. באופן טבעי אתה יכול להתחבר לקהילה ולשיח היומיומי, שכן מהיותך חבר קהילה טבעי, אתה חווה מניסיון אישי את המסלול אותו חווים חברי הקהילה שלך.
לא פחות חשוב מהיכולת שלך להתחבר לקהילה, זה היכולת של חברי הקהילה יכולים להתחבר אליך. מעצם היותך חבר קהילה פעיל, כזה שיכול לשתף מניסיונו האישי ולהביע דעה ועצה, אתה יכול לזכות באמונם של חברי הקהילה שלך.
ההיכרות שלך עם עולם התוכן, יוצרת נוחות, אמינות ומסייעת לך להיות חבר פעיל ואקטיבי בקהילה אותה אתה מוביל. כחבר קהילה מן המניין אינך מגיב בתור מנהל בלבד, אלא מתוך רצון לתרום לשיח כחבר שווה. הנך מדבר את השפה, מתחבר ומזהה את הניואנסים העדינים הרלוונטים מבלי להתאמץ.
ולא פחות חשוב, פקטור הזמן וההכשרה. ההיכרות עם עולמות התוכן של הקהילה וחברי הקהילה עצמם עוזרת, מקלה ומזרזת את תהליך זיהוי הצרכים, פוטנציאל השותפים שלך לדרך מתוך הקהילה ובניית תוכנית ארוכת טווח.
עם ההיצע מגיע הביקוש
בשנים האחרונות, עם התפתחות המטאורית של תחום הקהילה במגזר העסקי והחברתי, אנחנו רואים עוד ועוד קהילות קמות באופן טבעי ו/או מכוון, ותפקידו של מנהל הקהילה הופך להיות משמעותי ומרכזי יותר ויותר. הצמיחה של התחום הגדילה באופן משמעותי את ההיצע התעסוקתי, וההזדמנויות להוביל קהילות באופן מקצועי הפכו להיות אטרקטיביות ומבוקשות בשלל המגזרים.
לצד ההיצע גם עלה הביקוש, והיום על כל משרה בתחום מתחרים מנהלי קהילה רבים, עם רמות ידע וניסיון משתנים. לעיתים ההתאמה מגיעה מבפנים, חבר קהילה טבעי, שמביא איתו יכולות ניהול קהילה רלוונטיות. אך בלא מעט מן המקרים הגיוס לתפקיד מגיע מבחוץ.
בנק' הזאת עלול להתעורר בנו תסמונת המתחזה, ואיתו צפים ועולים החסרונות של מנהל קהילה "זר", כזה שמגיע לגמרי מבחוץ;
- האם אני יכול להתחבר ולהבין את חברי הקהילה שלי באמת? האם מנהל קהילה בן 25 יכול להוביל קהילה של 60+? האם ניתן להוביל קהילה של מחלימים מסרטן כאשר מעולם לא היית חולה?
- האם חברי הקהילה יתחברו אלי? האם חברי קהילה הקיימת יצליחו לבטוח בי?
- ללא היכרות עם עולם התוכן, האם ארגיש אי פעם בנוח להיות אקטיבי? לכתוב את דעתי האישית? מה יקרה אם טעיתי בניסוח, האם יצחקו עלי?
- איך בכלל מתחילים? אני זקוק לזמן ארוך ומחקר יסודי על מנת להכיר את הקהילה ועולם התוכן שלה. רק משיחות אישיות, מחקר וניתוח מעמיק אצליח להבין את כל המורכבויות שמגיעות עם הקהילה.
וכאן נשאלת השאלה; איך נוכל לבלוט מעל הקולגות שלנו? איך נוכל להראות שההבדלים שלנו הינם החוזקה הכי גדולה שלנו?
ההבדלים הופכים אותנו לאדם הטוב ביותר לתפקיד
היתרון העצום בלהוביל קהילה היא ההבנה שזה לא one (wo)man show, זה לא סובב אותי. לא אמור להיות לי את כל התשובות, אלא ההצלחה שלי טמונה ביכולת שלי לשאול ולהקשיב לחברי הקהילה שלי. הם רוצים וצריכים להישמע, בכך אדייק את זיהוי הצרכים ואוכל גם לזכות באמונם.
זו הזדמנות מצוינת להראות את יכולות ההובלה והניהול שלי, בעזרת ההבנה שזה לא סובב אותי, מאפשרת לי לתת את הבמה לחברי הקהילה, ולהם את היכולת לתרום ולהשפיע באופן משמעותי.
ניסיון העבר וצורת הראייה שלי מאפשרת לי לראות את התמונה הגדולה. הסתכלות רעננה, שונה, חשיבה מחוץ לקופסא שתוביל לחדשנות.
היכולת שלי להיות אובייקטיבי מאפשר לי לתת למחקר להוביל אותי ולהיות פתוח לרעיונות חדשים, מאשר לצאת לדרך עם הנחות יסוד סובייקטיביות, המגיעות מתוך ניסיון אישי, שעשויים להצר את הפתיחות המחשבתית ולמנוע או לשלול רעיונות חדשים וטובים.
ולא פחות חשוב, הרצון שלי להוכיח. יש בי דרייב ללמוד ולהתפתח מה שהופך אותי לעובד/ת המושלם.
טיפים למקום העבודה הבא שלך
- תמנף את החולשות שלך. אל תנסה להסתיר את ההבדלים שאתה מביא, אלא שים אותם על השולחן וזכור כי אלה הם החוזקות הכי גדולות שלך.
- בקש עזרה. מניסיון אישי, אחד הדרכים הכי משמעותיות ללמידה והתפתחות בתחום ניהול הקהילה, הינו למידת עמיתים. צור קשר עם מנהלי קהילה דומים לך ללמוד מהניסיון שלהם.
- בקש עזרה #2. פנה לחברי הקהילה שלך, התשובות לשאלות שלך כבר נמצאות שם ורק מחכות שתמצא אותם.
- בקש עזרה #3. קהילה ככל הנראה משרתת הרבה מאד מחלקות בחברה, צור קשר עם אותם בעלי עניין ותלמד מהם על הצרכים בעיניים שלהם (ואל תשכח לשתף אותם איך ענית על הצרכים ברגע שיש לך תוכנית פעולה).
- שכור/תעסיק את הכישורים החסרים לך. במקרה הזה, צרף לצוות שלך חבר קהילה. כמו שציינתי בהתחלה, יש יתרונות עצומים וברורים למוביל קהילה המגיע מבפנים, ולשים סביבך את מי שמשלים אותך יהפוך אותה למנהל קהילה טוב יותר.
- עשה שיעורי בית. תקדיש את הזמן והמחשבה למחקר מעמיק. שכשתבוא עם תוכנית חדשה ומסעירה תוכל לגבות אותה עם נתונים ועדויות משמעותיות.
מאמר זה עלה לראשונה כהרצאה במסגרת CMX Spark , כנס אזורי למנהלי קהילות, אפריל 2021.